Stugor

Välkommen till Örskärs fyr

Vandrarhem, stugor & servering

Stuguthyrning på Örskär
Stuga 1

4 bäddar

Ej husdjur

Stuga med 4 bäddar fördelat på 2 sovrum. Våningssängar med täcken och kuddar. Gästen tar själv med egna lakan.

Fullt utrustat kök för självhushåll, spis, ugn, micro, kaffebryggare, kombinerad kyl/frys.  Allrum med soffa och matplats. Tv

Hygienutrymme med dusch och toalett. Möjlighet till extrasäng för barn finns.


.Stugpris

Priser för 2020 kommer inom kort


 

 

.                                       

 

                                                  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stuga 2

6 bäddar. 

Husdjur är tillåtna i stugan. Meddela alltid vid bokningstillfället om ni ska ta med husdjur.

Stuga, med 6 bäddar fördelat på 3 sovrum. Stugan hyrs även ut som 4-bäddsstuga under sommaren. Se prislista. Våningssängar  varav en

familjesäng med 120 cm säng nere och 80cm översäng. Gästen tar med egna lakan. Möjlighet till 7 bäddar om 2 st delar på familjebädden.

Fullt utrustad  köksdel för självhushåll. Induktionsspis/ugn, kyl/frys, diskmaskin, kaffebryggare, micro.  Allrumsdel med soffa och tv. Hygienutrymme med toalett och handfat i stugan. Dusch finns i separat ingång i direkt anslutning till stugan.


 
Stugpris


Priser för 2020 kommer inom kort

 

 

 

Allmän information

 

Incheckning  från kl 15.00 Utcheckning kl 13.00.

 

Slutstädning: Gästen städar själv efter sin vistelse enl. städinstruktioner. Slutstädning kan bokas som tillval, ej disk. 1000 kr. Vid bokad städning är utcheckning kl 10.00. Helg, vår och höst utcheckning kl 14.00.Slarvig eller utebliven städning debiteras i efterhand.

 

Avbokningsregler: Om avbokning sker mer än 40 dagar innan ankomst sker ingen återbetalning av/debiteras delbetalningen/bokningsavgiften 25 % av stughyran. Sker avbokning då det är mindre än 40 dagar kvar till ankomst sker ingen återbetalning av/debiteras det totala bokningsbeloppet.

 

Frukost: Frukostpaket kan förbeställas senast 7 dagar innan ankomst. Frukostpaketet för vuxen innehåller en fruktyoghurt 200 ml, kaffe/te att brygga själv, ett frukostbröd, knäckebröd, smör, ost och skinka, grönsak, juice.

Frukostpaket levereras till ert kylskåp kvällen/em dagen innan. 

 

 

Lakanset inkl. duschhandduk , bokas innan ankomst.

 

Bagagetransport: Man transporterar sitt bagage själv, kärra finns att låna. Bagagetransport med fyrhjuling mot avgift, bokas senast dagen innan ankomst.

Har ni bokat hel vecka så ingår bagagetransporten med fyrhjuling.

 

Bra att veta:

Stugorna ligger i kuperad terräng ute på klipporna. Stugorna är inte anpassade för rörelsehindrade. Båda stugor har en trapp/farstukvist in till stugan. Barnsäng/resesäng finns att boka till. Barnstol finns att låna. Barnvagn går bra av modell med större hjul, ej sulky. Barnvagn går ej att ta in i stugorna men kan förvaras i förrådet. Stugorna ligger ca 1,5 km promenadväg från bryggan. Det finns inte tillgång till internet. Mobiltäckningen kan periodvis vara dålig. Telia fungerar väldigt dåligt på ön. Bäst fungerar Tele2, Telenor. Tv-mottagningen är via antenn och kan periodvis vara dålig.

 

 
Boka

 


Bokningen öppnar 13 januari 2020. 

 

 

FISKESTUGAN

Stuga utan el och uppvärmning

Hyrs ut i första hand Juni-augusti och i september vid bra temperaturer.

2  bäddar, max 2 vuxna,+  1 barn i tältsäng.

 

Pris

prier för 2020 kommer inom kort


 


 

Hund är välkommen i stugan.

Ungefär 30 minuters vandring på skogstigar från bryggan finns en enklare fiskestuga att hyra. Stugan är ca 17 kvm och har ett rum med delad köksdel/sovdel. Den ligger mer enskilt i naturreservatet på öns sydöstra del. Ca 30 min promenad till fyrplatsen. Stugan ligger med utsikt ut mot en fiskevik (gädda/abborre/id). Stugan saknar el och har inga kylmöjligheter för mat. En våningssäng och en enklare tältsäng( endast för barn) finns i stugan. Täcken och kuddar finns och extra varma filtar. Gästen tar med egna lakan/sovsäck. Färsksvatten hämtas ur en pump nära stugan, vattnet är godkänt som dricksvatten men har som på de flesta öar en smak av järn, lite lukt och en del fällningar, det är helt ofarligt. Finare dricksvatten finns att hämta(egna flaskor) vid severingen där vi också säljer mineralvatten.

Diskmöjligheter utomhus. Utedass i separat bod. Personlig hygien sköter man i havet! Dusch finns att låna vid vandrarhemmet under serveringens öppettider. Ett litet gasolkök med en platta finns för matlagning i en enklare utrustad köksdel. Litet köksbord. Enklare köksredskap och porslin finns. Kolgrill finns. Liten roddbåt ingår i hyran -perfekt om du ska fiska!

Batterilampor för  enklare belysning.

 

I hyran ingår:

Gasol till spisen

Några batterilampor

Toa/hushållspapper

Diskmedel/rengöringsmedel.

Roddbåt

Gästen tar själv med:

Grillkol

Lakan/sovsäck

 

 

Bra att veta: Stugan passar bra för dig som söker ett enklare boende med campingstandard. Vistelsen i stuga kräver en viss fysisk förmåga som att röra sig i terräng och orka bära sin egen packning, hämta vatten vid pumpen mm. Man ska även vara bekväm med att hantera gasolkök. Tydliga instruktioner finns.

 Förutom en sommarstuga som ligger på andra sidan viken så är man helt själv på den sidan ön. Du bor mitt i reservatet och måste ta hänsyn till de regler som gäller där. Vi rekommenderar att man tar sin packning på ryggen, det finns en kärra att låna men det är inte helt enkelt att dra den på skogstigarna. Mobiltäckningen är skiftande. Telia har väldigt dålig täckning på ön.

 

Vanliga frågor, fiskestugan:

Får vi ut något av vistelsen om vi stannar en natt?

Det är en liten procedur och tar tid att ta sig dörr till dörr så de flesta stannar minst 2 nätter för att hinna pusta ut och uppleva lugnet vid stugan. Vilket vi rekommenderar.  

 

Om man vill stanna längre, hur gör vi med matförvaring?

Det bästa är att planera mat där ni använder torrvaror och konserver och dyl. Det går även bra att förvara en liten mängd färskvaror i serveringen som man sedan hämtar efter överenskommelse. Kylklampar kan man byta under serveringens öppettider. I serveringen kan man äta lunch och vissa kvällar middag.

 

Om vi kommer med kajak, behöver jag hämta nyckeln i receptionen?

Nej, vi kommer överens om var vi lägger nyckeln så det går bra att paddla direkt dit.

 

  


 

 

 

 

Välkomna att hyra stuga vid Örskärs fyr!

Bokningen öppnar 13 januari 2020.

Bokning med förtur redan nu!, Boka båda stugorna en helg  eller en vardag under våren eller hösten med "allt inklusive" för tex familjefirande, kompisgänget eller förening. Kontakta oss på boka@orskarsfyr.se för mer information och priser. Behöver man fler bäddar går det att boka till på vandrarhemmet.


De båda stugorna är stora och rymliga och passar utmärkt för dig som vill ha ett eget boende med självhushåll. Stugorna ligger på klipporna bredvid fyrtornet och har en oslagbar utsikt över havet. Fullt utrustade för självhushåll. Stuga 1 passar bra för den mindre familjen eller t.ex. två par. Stuga 2 med sitt stora gemensamhetsutrymme passar den lite större familjen/sällskapet. Stugan har ett stort rymligt matbord, stor soffa och bekvämlighet som diskmaskin!

Toalett och dusch.

 

Hur hyrs stugorna ut?

Stugorna hyrs ut under perioden slutet på april- början på okober.Helg, kortvecka eller vecka under vår och höst.  Under sommaren hyrs stugorna ut kortveckor eller veckovis. Ev lediga tillfällen hyrs stugorna även ut per dygn.

Beronde på isläget kan det ev hyras ut tidigare på våren. Kontakta oss för mer info.

 

Det finns även en liten enklare fiskestuga att hyra. Den ligger vid Alarängsviken på öns östra sida inne på naturreservatet. Den saknar el så där är det campingliv som gäller. En unik chans att få bo mitt o reservatet med naturen som närmaste granne. Stugan passar även utmärkt för paddlare som behöver ett stopp med övernattning.

 

 

 

 

 

 ____________________________________________________________________________________________________________________

       Örskärs Fyr, Vandrarhem, stugor & Servering

Besöksadress:                               Kontaktadress:

Örskär 141                                      Brålunden 11

742 97 Gräsö                                  167 74 Bromma

Tel 0173-34021                             

E.post boka@orskarsfyr.se

____________________________________________________________________________________________________________________

Copyright © 2015  All Rights Reserved